Cauciucuri sintetice utilizate de Romflex Prod: NBR

Articol adaugat Marti , 05 Martie 2013, 07:39:00

 

cauciuc-romfelx-nbr-Daca in ultimul articol, aici pe blogul Romflex Prod, am vorbit despre dezvoltarea si evolutia cauciucului natural, amintind in treacat si cateva modele sintetice, azi vom prezenta cateva aspecte importante despre NBR (un tip de cauciuc sintetic); acesta este folosit si de firma noastra pentru realizarea de diverse articole tehnice din cauciuc de tipul tampoanelor, bucselor, garniturilor (in diverse ramuri si aplicatii ca cel industrial, transporturi, constructii).

 

NBR, cunoscut si ca si cauciuc nitril (nitrilic), perbunan sau buna-m, este un cauciuc sintetic copolimer al nitrilului acrilic (ACN) si butadiena (numele sub care este comercializat – ca branduri – sunt Nipol , Krynac si Europrene.) Chiar daca proprietatile sale fizice si chimice pot varia considerabil in functie de compozitia de nitril a polimerului, acest tip de cauciuc sintetic rezista (in general) la produse petroliere, combustibili si alte chimicale – cu cat mai mult nitril, cu atat mai mare va fi rezistenta fata de factorii externi insa mai mica va fi flexibilitatea materialului.

 

cauciuc-nbr-produseUtilizarile sale la ora actuala cuprind industria de automobile, aeronauticea, nucleara, incaltaminte, industria producatoare de adezivi, bureti, presuri, obiecte turnate. Elasticitatea acestui cauciuc sintetic il recomanda si pentru laboratoare mobile, curatenie, manusi de examinare. Acest cauciuc este mai rezistent fata de uleiuri si acizi, decat cel natural, insa are o rezistenta si o flexibilitate mai mica. Articolele tehnice din cauciuc realizate din NBR (sau ce contin in componenta lor acest tip de material sintetic) sunt in general rezistenta la hidrocarburi alifatice. Nitrilul, ca si cauciucul natural, poate fi atacat de ozon, cetone, esteri și aldehide.

 

Toate produsele realizate de catre Romflex Prod respecta normele europene de calitate si siguranta, in acest domeniu. Fie ca aveti nevoie de o componenta tehnica de cauciuc (ori cauciuc cu insertii metalice) ce trebuie sa fie realizata dupa o schita/desen tehnic, fie doriti reproducerea unui model deja existent (prin furnizarea unei piese model), societatea noastra va poate furniza produsele dorite intr-un timp foarte scurt. Contactati-ne acum pentru o oferta de pret!


 • ROMFLEXPROD SRL
  Str. Caramizilor nr.55 cod. 435100
  Maramures, BAIA SPRIE, ROMANIA
 • Phone
  +40262 211 861 +40722 207 106
 • E-Mail
  office@romflexprod.com